2014. november 19., szerda

Könyvimádók karácsonyára készülve...

      Miközben a neten nézelődtem esetleges ajándékötletek után kutatva, rábukkantam egy remek kis poszt témára - szerintem legalábbis remek. :-) Ha valakinek könyvimádó szerettei, barátai vannak, nem nehéz meglepni őket. A legtöbbször egy könyv a tuti ajándék. De ha esetleg valami különlegesebb, de mégis könyvekkel kapcsolatos ajándékot szeretnénk vásárolni, remek ötlet lehet például egy könyvtámasz, vagyis akkor már kettő, hiszen általában párosával veszi illetve adja őket az ember. :-)
       A Google-be bepötyögve, hogy bookends (angolul mindig több találat jön fel:-), meglepett mennyi képtalálat jött fel ötletesebbnél ötletesebb könyvtámaszokról. Na de nézzük is a kategóriákat, merthogy vannak, méghozzá elég sok. :-)

Hagyományos

A megszokott formák, egyszerű színek.






Modern

A megszokottól eltérő formák, modern témák.



Állatos

Állatos könyvtámaszból annyiféle van, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Akad cicás, kutyás, vadállatos, és persze a legalapabb (és egyben személyes kedvenc), baglyos is.











Fantasy rajongóknak

Ahogy néztem, ez külön kategóriát képez a könyvtámaszok között. Akadnak sima, általános fantasy témájúak, de vannak speciális, tematikus könyvtámaszok is. Egy ilyennel simán lenyűgözhetünk egy Star Wars vagy egy Gyűrűk ura rajongót. :-)






Poénos

Igen, akad ilyen is pár. :-)






Könyvtámaszokkal a világ körül

Vannak könyvtámaszok, melyekkel egyes városok, tájak hangulatait idézhetjük fel.






Egyéb

És akadtak olyanok, amiket egyik fenti kategóriába sem tudtam sorolni, de ezek is nagyon szépek. :-)



Ti melyiknek örülnétek a leginkább? :-)

4 megjegyzés:

  1. Mindegyik kategóriában van ami kéne :D Gyűrűk Urás, baglyos, nyilas, fás - ezek tetszenek a legjobban :D kihasználni igaz nem tudnám, mert amennyi hely van a polcokon az feltöltöm mindig :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam még akad hely a könyvespolcon. De csak azért, mert a legtöbb könyvem otthon van a szobámban, nem pedig itt a lakásban. Másként nekem sem lenne helyem ilyesminek. :-)

      Törlés
  2. Egyértelműen a második baglyosnak. Ha tudnék fűrészelni, csinálnék is egyet.

    VálaszTörlés