2015. április 7., kedd

Márciusi összegzés


      Kicsit megkésve, de jövök a márciusi összegzéssel. :-) Beszerzés szempontjából ez már zsinórban a második hónap, hogy nem vettem semmit. De ennek oka eléggé prózai: nincs időm sajnos mostanában a könyvesboltokban szemezgetni. :-( De sebaj, a pénztárcámnak ez nem tesz rosszat, sőt! És hát van jó pár olvasatlan kötet itt a polcomon, szóval egy ideig még kitart a készlet. 
      Ami a fogyasztást illeti, Janikovszky Évás hónapom volt. Meghallgattam két hangoskönyvet is, A lemez két oldalát illetve a Mosolyogni tessék! és a Kire ütött ez a gyerek? írásokat tartalmazó hangoskönyvet. A véznaujjú makit szegényt egyáltalán nem hallgattam. Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy ez félbehagyás lesz, idén azt hiszem az első. De könyv formájában el akarom majd olvasni, csak a felolvasó nénivel van gondom, de tényleg. :-) És belekezdtem még ebben a hónapban Szabó Magda Az ajtó című regényébe, amit régebben már olvastam és akkor nagy hatással volt rám. Illetve folyamatban van Tsiolkas A pofon című regénye, amely eléggé tetszik. Utóbbi egyébként nagyon emlékeztet engem Silvia Avallone Acél című könyvére, hasonló érzések kerülgetnek az olvasása közben. De erről majd a posztban részletesebben. 
     A hónapban sajnos nem sikerült a könyvtárba sem eljutnom, pedig van két könyvtartozásom, illetve  most már büntetésem is sajnos... Viszont aktív voltam a posztolásban, legalábbis így március végén, vagy inkább április elején, és - bár összegző posztok formájában -, de sikerült felzárkóznom magamhoz. Ha minden igaz, most nem árválkodik könyv a beszámolásra váró köteteknek szánt polcomon.
      Röviden ennyi a március. Remélem az április könyvekben és jó időben is gazdagabb lesz majd.

Többiek márciusa: KatacitaZakkantNitaTeklaAmadeaPupillaAnna

2 megjegyzés:

  1. A felolvasó néha nagyon el tudja rontani az élményt, pedig biztos jó a véznaujjú maki is :))
    Úh, Az ajtót én imádtam... nagyon megrázó élmény, de ha már olvastad korábban is, akkor tudod. Az Acél nagyon régóta érdekel, tavaly vagy tavalyelőtt meg is vettem egy nagy leárazásban, de még nem került sorra.
    Ja, és ügyes, vagy, hogy nem vettél semmit. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Bár már eléggé érik egy nagy könyvbevásárló körút. :-) Az Acélt olvasd el mindenképpen, szerintem remek könyv!

      Törlés