2015. szeptember 6., vasárnap

Nyári összegzés, avagy egy olvasásban és könyvekben kevésbé gazdag nyár margójára

      

     A nyaram röviden összefoglalva olvasás és könyvek szempontjából: 3 hónapig tartó olvasói válság. Egy olyan olvasói válság, amit több tényező együttesen okozott: új munkahely és emiatt próbaidő (ami még most is tart), nyári programok nagy kupaca, amelyek szinte minden hétvégémet lefoglalták (aminek persze örülök, hiszen ezeknek köszönhetően tartalmas nyarat tudhatok magam mögött még így is, hogy a szó szoros értelmében vett nyaralás az idén kimaradt; lánybúcsúk, esküvők, céges bulik, egy kisebb fesztivál, egy kis kétnapos kirándulás Szegeden és céges bulik garmada :-), kimaradt nyaralás, ahol ugye legalább 2-3 könyv el szokott fogyni, és igen, nem mentegetem magam, benne volt az is, hogy nem is volt annyira kedvem olvasni. Pedig remek könyv volt az, aminek a közepén megakadtam, és amit csak most pár napja vettem újra kézbe, és napokon belül ki is végeztem. És mint ahogy a mellékelt ábra mutatja (a legutóbbi posztom június 16-án lett közzétéve), a válság a blogolásra is kiterjedt. De most, hogy itt az ősz, valahogy megint megjött a kedv, és pár napon belül már a harmadik könyve fogtam bele, meg volt egy kisebb beszerzési ámokfutásom is. De ezekről majd a szeptembert összegző posztban.
        A nyári könyves koplalás a beszerzéseket is érintette. Vettem akciósan egy Rejtő Jenőt, A három testőr Afrikábant. Ez lesz az első Rejtő kötetem majd. A többi könyv ajándék volt mind. Születésnapomra kérte és kaptam meg Kleinheincz Csilla sorozatának folytatását, az Üveghegyet, illetve szintén születésnapomra kaptam egy gyűjteményes kötetet, Edgar Allan Poe összes elbeszélési 1. címmel. A kiadás nagyon szép és jó vaskos. lesz mit olvasni belőle, jó sok elbeszélés van benne. És Poe mindig is vonzott, most majd lehetősége lesz több irományát is elolvasni. Azátn úgy esett, hogy egy barátnőm a nyár elején költözött és még nagyobb könyvmoly lévén mint én, muszáj volt megszabadulnia néhány könyvtől, amik egyszerűen nem fértek el a lakásban. Így lett az enyém két Durrell, A halak jelleme, amit amúgy is be akartam szerezni, mivel legutóbb a hangoskönyv csalódást okozott, hiszen azon csak egy elbeszélés volt rajta, és nem az egész könyv. És az enyém lett a Madarak, vadak, rokonok egy kötete is. amit már olvastam ugyan, de nem lepődnék meg, ha újra a kezembe kerülne. :-) És az enyém lett egy Agatha Christie életét leíró életrajzi könyv is, Laura Thompson Agatha Christie, Egy angol rejtély című írása is.


     Az elolvasott könyvekről jobb ha nem is beszélünk sokat. Gyakorlatilag még júniusban befejeztem a Victoria Bergman trilógiát meg a Katalin utcát, és azóta is olvasom az akkor megkezdett könyveket, egy kivételével. A Kukoriczát ugyanis a héten befejeztem. Remek, remek, remek könyv. De a posztban majd többet is áradozok róla. :-)
      

3 megjegyzés:

  1. A halak jelleme nagyon jó! És Rejtő is, szeretem a könyveit, amit megvettél azt viszont még pont nem olvastam. Remélem lassan kijössz az olvasási válságból, és kedved lesz újra pörgetni a lapokat ;)

    VálaszTörlés
  2. Na szuper könyveket szereztél be a nyáron, az Üveghegyet nagyon ajánlom, a Durrellekre és az Agatha életrajzra kíváncsi vagyok én is.
    Az őszre sok jó program mellé, több olvasást és posztírást kívánok :) Üdv újra itt :D

    VálaszTörlés
  3. Köszi szépen Pupilla és Theodora! :-) Már most érzem, hogy kint vagyok a válságból. Csak az elmúlt pár napban elolvastam 2 könyvet és mindjárt befejezem a harmadikat is, szóval azt hiszem visszatért a régi énem. :-) Igyekszem a posztokkal is felzárkózni.

    VálaszTörlés