2015. szeptember 27., vasárnap

Kreatív könyvespolcok

      Mostanában egyre többet álmodozom arról, milyen is lesz majd, ha egyszer saját lakásom/házam lesz. Természetesen a ház a hosszútávú cél, de egyelőre egy saját kis lakással is beérném. :-) Na és persze, ha lesz egy saját élettér, amit magam alakíthatok, rendezhetek be, ott tuti fontos helyet kapnak majd a könyvek. Egy ilyen tervezgetés/álmodozás közben jutott eszembe, hogy körülnézzek a neten, milyen könyvespolcok a "menők" mostanában. Mit ne mondjak, elég változatos a felhozatal. A Google (aki egyébként ma ünnepli a 17. születésnapját -> Boldog szülinapo!/Úristen, de öreg vagyok...) által kiadott találatok közül válogattam bele ebbe a posztba párat. Ti melyiket szeretnétek otthonra? ;-)

Jó sok akad a feliratot formázó könyvespolcokból. A felirat persze mi más lehetne, mint az angol 'read' szó. Ez ugyan annyira nem kreatív, nekem mégis bejön. :-)



Vannak aztán a különböző alakokat felöltő könyvespolcok. Ezek közül a leggyakoribb a fa, de vannak, akik az állatbarátokra is gondoltak.





Ebben a kategóriában a személyes kedvencem:



Vannak aztán az absztrakt alkotások.




Aztán vannak a kettő az egyben, vagy újrahasznosító megoldások is, amik nekem nagyon szimpatikusak.




Utóbbit tuti megcsináltatom, ha kétszintes lesz a házikóm. :-)

És végül a kedvenc kategóriám, az olvasószékkel/-kuckóval egybeépített könyvespolcok. Hát nem tökéletes? Leülsz, kényelembe helyezed magad, és karnyújtásnyira van(nak) csak a könyv(ek), ami(ke)t éppen olvasol.







Nekem az utóbbi három itt a kedvenc, mert akár kényelmesen el is fekhetek olvasás közben. :-) Nektek melyik nyerte el a tetszéseteket?

2 megjegyzés:

  1. A feliratos és az alakokat formázó polcok trendik és jól mutatnak, de funkcionálisan azért nem túl jók, és sokra alig fér könyv :S mondjuk ha nagy házad lesz valamikor, simán feláldozhatsz rá egy falat, de ha nem annyira, akkor az ekkora falfelületeken mindig inkább szekrény lesz, vagy jobban kihasználható polc. Na meg horribilis áraik is lehetnek ezeknek a designer daraboknak. :( :) Nekem sima polcaim vannak, régi is újabb is, de csak olyan polc-polc. A lépcsőbe beépített tetszik még, de macerás lehet takarítani. Én mostanában inkább vitrines könyvszerkényekre vágyom, persze egy egész falnyira, ott nem porosodnak annyira. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tény, hogy ezek a feliratos, alakos polcok tényleg csak inkább mutatósak, és kevésbé praktikusak. Nekem is inkább a helyet jobban kihasználó polcok jönnek be, illetve az olyanok, ahol tényleg sok könyv elfér, és nem kell egy sor könyvet egy másik mögé rejtenem. De egy olyan könyvtartós fotelt tui beszerzek majd egyszer! :-)

      Törlés