2014. augusztus 30., szombat

Augusztusi összegzés

      

      És igen, sajnos vége ennek a hónapnak, és ezzel az idei nyárnak is... Na de lássuk csak, miket szereztem be illetve miket olvastam el ebben a hónapban.


A beszerzett könyvek


     Ami a beszerzéseket illeti, ezen a nyáron azt hiszem az augusztus volt a legtermékenyebb hónapom, pedig most is mindössze csak 3 könyvre tettem szert. Ezek egy részéről már írtam is egy bejegyzésben. A Művészetek Völgye nevű rendezvényen sikerült barátnőmmel ráakadnunk egy használt könyves boltra, ahol mindössze 500 Ft-ért magamévá tehettem Dan Brown Da Vinci kódját, illetve további 300 Ft-ért egy Maigret kötetet. Utóbbiba már belekezdtem, de most kicsit megakadtam az olvasással. Illetve egy beszerzésem volt még, méghozzá Olaszországban vettem meg Jodi Picoult My sister's keeper című regényét angol nyelven. Hát igen, 3 könyvet vittem magammal a nyaralásra, de nem volt elég. De szerencsére az egyik városkában ráakadtunk egy nemzetközi könyvesboltra, és ott lett enyém ez a példány kb 3000 Ft-nyi euróért. Nem is vészes. :-) Ezt azóta már el is olvastam. Bejegyzés nemsokára. ;-)


Az elolvasott könyvek

   És akkor már bele is mentem az olvasások témájába. A három nyári hónap közül az augusztus nyert olvasás terén is. (Ehhez nyilván köze van a ténynek, hogy ebben a hónapban voltam szabin. :-P) Ebben a hónapban befejeztem Szabó Magda Abigéljét, illetve Jodi Picoult Storyteller-jét. Utóbbi kicsit lassan ment, de csak azért, mert elektronikus formában van meg csak a könyv, e-book olvasóm pedig (még) nincs. Picoult könyvéről még várat magára a poszt. Elég sok, sőt rengeteg idézetet, gondolatot jegyeztem le, amit nagy munka lesz majd bejegyzéssé gyúrni, de igyekszem. Aztán, ahogy fent említettem, elolvastam még ebben a hónapban Picoult egy másik regényét is, a My sister's keeper-t is. Illetve a nyaraláson elfogyasztottam Gerald Durrel Madarak, vadak, rokonok című alkotását is. Belekezdtem továbbá Georges Simenon Maigret és a gyilkos című detektívtörténetébe, Louis Sachar Stanley, a szerencse fia című ifjúsági regényébe valamint úgy döntöttem, hogy ismét belekezdek a Harry Potter sorozatba, csak ez alkalommal hangoskönyv formájában. 

A most folyamatban lévő könyvek
      Ez volt tehát az augusztus, és igen, volt tengerparton homokban fekvős olvasás is. Check.:-) Reméljük a szeptember is hasonlóan termékeny lesz majd könyves szempontból.
    

3 megjegyzés:

  1. De jó, csupa ismerős könyv, és sok sok kedvencem! Abigél, HP, Durrell, My Sister's Keeper, hú de imádom őket, de a Da Vinci kódot is, és persze Simenon... :) jó kis könyveket olvastál! A Storyteller nekem is várólistás, még ősszel tervezem elolvasni.
    Hú és tényleg Stanley, na az is egy roppant jó könyv volt, a filmet is láttad belőle? Nekem még pótlandó, kíváncsi vagyok hogy adaptálták. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :-) A Storytellert érdemes elolvasni. Voltak részei, amiket egyhuzamban olvastam órákon át, éjszakába nyúlóan. Többször meg is könnyeztem. Nagyon ajánlom. Poszt is lesz róla nemsokára.
      A Stanley könyvből készült filmet még nem láttam, de majd utánajárok. Köszi a tippet! :-)

      Törlés
    2. Miamona is nagyon jókat írt/mondott róla. És Picoult egyébként is általában nagyon jól ír. Várom a posztot :)))

      Törlés