2015. január 1., csütörtök

Decemberi összegzés



      Vége egy újabb hónapnak és durva belegondolni, de az évnek is. Ebben a posztban most csak a decemberi olvasmányok illetve beszerzések (pontosabban ajándékok:-) lesz a téma, készülök ugyanis egy évösszegző poszttal is, ami remélem legkésőbb holnap meglesz. De most akkor lássuk csak a decembert. 
       Sajnos munkaügyek miatt a decemberem első fele elég húzó volt, a kariajikat is aranyvasárnap szereztem be, így az olvasásokkal és a posztokkal sem haladtam túl jól. Mindenesetre befejeztem a Harry Potter 6. részét és belevágtam az utolsóba. Eredetileg azt terveztem, hogy még az idén be is fejezem, de ez technikai okok miatt (bekrepált a fülesem, így utazás közben nem tudtam hallgatni...) meghiúsult. De már nem sok van vissza. És a 7 könyvből majd egy teszt jellegű poszttal készülök, amire Annánál bukkantam rá. Már nagyon várom, hogy kitölthessem. Jó pár válasz persze már most megvan. :-) Befejeztem továbbá Robert Merle Védett férfiak című regényét. Kicsit más volt, mint amire számítottam, de összességében tetszett. Poszt is lesz róla. És tegnap fejeztem be Joanne Harris Kékszeműfiúját, ami megmondom őszintén, nagy falat volt nekem. A közepe táján meg is feneklettem vele, de a vége felé felpörögtek az események, bár azt kell, hogy mondjam, hogy nem értettem teljesen meg a lényeget azt hiszem. Na de majd erről is beszámolok egy külön posztban. És elolvasás szempontjából sajnos itt vége is a listának. Mondom, nem voltam túl szorgalmas ebben a hónapban. :-( Amik folyamatban vannak: Jodi Picoult Larger than life-ja, amivel igazából azért nem haladtam túl jól, mert a számítógép előtt töltött napi 10-12 órák után nem igazán volt kedvem itthon is a monitort bámulni, inkább papíralapú könyvekhez folyamodtam, már ha volt erőm. De most már van okostelefonom nekem is (igen, beálltam a sorba:-), amin utazás közben is tudom majd olvasni, szóval ha minden igaz, most már csak a végére érek annak a kis nyúlfarknyi történetnek. :-) Elkezdtem továbbá Rachel Joyce Ellopott pillanat című könyvét, ami az első pár oldal alapján nagyon tetszik. :-) És tegnap fellapoztam Bacsó Péter A Tanú című filmjéből készített regényét. Ezzel szerintem hamar megleszek, mert szintén nyúlfarknyi, és persze remek humorral van megírva, ahogyan a film is. :-)
A decemberben befejezett könyvek

A folyamatban lévők
      És ami az e hónapban beszerzett könyveket illeti, természetesen mind ajándék volt. :-) Három könyvet kaptam idén a szeretteimtől, (szívem szerint mindenkitől könyvet kértem volna, de még hiányzott/hiányzik egy-két dolog a lakásból, így főként ilyen jellegű ajikat kaptam), melyek a következők:

  • Jeff Vandermeer: Fantomfény -> azaz a Déli Végek trilógia harmadik, befejező része (még az előzőről sem írtam meg a bejegyzést, mert eléggé homályos volt nekem az a rész, de remélem ez a harmadik kötet talán majd felhomályosít valamelyest; egyébként bagoly van rajta, amit imádok :-)
  • George R. R. Martin: A hét királyság kardja -> egy kis Trónok harca pótlék, de a jelek szerint jóra számíthatok (itt egy cikk a novelláskötetről)
  • Harrison Fawcett: Katedrális III. -> barátnőmtől kaptam meg ajándékba a harmadik kötetet is; kíváncsian várom, hogy alakul Tess-ék sorsa
Az ajándék könyvek a karácsonyfánkkal
Szintén
                                    
És van egy kölcsönkönyvem is ebben a hónapban, méghozzá a fentebb már említett A Tanú, amelyet megint csak egyik könyvimádó barátnőm magánkönyvtárából kölcsönöztem ki, és már folyamatban is van az olvasása. :-)
      Végezetül nagyon boldog, könyvekben, olvasásban gazdag újévet kívánok minden olvasómnak! :-)



Többiek decemberi zárása: TeklaPupillaAmadeaKatacitaAnnaTheodoraNita

5 megjegyzés:

  1. Ó, A tanút nagyon imádtam, filmen is, könyvben is (bár a kettő kb ugyanaz). :D
    Látom, a fa alatt neked is volt pár szép könyv, kíváncsi vagyok ,mit szólsz majd a Fantomfényhez.
    Boldog 2015-öt neked is!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már kíváncsi vagyok én is rá, hogy zárja vagy nem zárja le Vandermeer a sztorit. :-)
      Neked is boldog újévet!

      Törlés
  2. Neked is boldog új évet! :) Sok volt a vállalásom decemberre, így nekem is átcsúszik a fantomfény 2015-re.. sebaj, akkor majd kiderül, ami beborul! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Viszont! Kíváncsian várom majd a Fantomfényes értékelésed. :-)

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés