2014. november 30., vasárnap

Novemberi összegzés


     Alighogy beköszöntött, már vége is a novembernek. No nem mintha siratnám, nem tartozik ugyanis a kedvenc hónapjaim közé. Csupán az ijeszt meg, hogy hipp-hopp itt lesz a karácsony is, amire még semmit nem készültem, sem dekorációval, sem ajándékötletekkel. De ez most nem a nyavalygás ideje! Lássuk a novemberi könyvbeszerzéseket illetve olvasásokat. ;-)


       Ebben a hónapban is folytatódott nálam a HP maraton. Pont 1-jén kezdtem el továbbra is hangoskönyv formájában a Harry Potter és a Főnix Rendjét. Amit 1 hete be is fejeztem és belevágtam a Félvér Herceg történetébe. Vészesen közeledek tehát a történetet lezáró hetedik kötet felé. Nem is tudom, mi lesz velem, ha megint a végére érek. Annyira hozzá szoktam már az utóbbi hónapokban, hogy minden mosogatás avagy főzőcske közben a három jóbarát kalandjait hallgassam. :-) A hónapban egy viszonylag hosszú pihentetés után végére értem Jeff Vandermeer Déli Végek trilógiájának második, Kontroll című kötetének is. Erről még adós vagyok egy bejegyzéssel, de úgy érzem, nehéz lesz azt megszülnöm, ugyanis még most sem igazán tudnám összefoglalni még talán egy mondatban sem, mi is történt tulajdonképpen ebben a könyvben...  Aztán elfogyasztottam még ebben a hónapban Avery Corman Kramer kontra Kramer című (mondhatni) klasszikusát is, erről is lesz poszt hamarosan. Folyamatban van továbbá a még októberben elkezdett Kékszeműfió Joanne Harris-től is. Be kell valljam, ezzel is megakadtam kicsit. Aztán ott van még Jodi Picoult Larger than life-ja, ami igazán nem hosszú, de elektronikus formában került a birtokomba, e-book olvasóm pedig még nincs, ezért csak a lap topon tudom olvasgatni. És tegnap belefogtam Robert Merle Védett férfiak című könyvébe is. Ez az első olvasmányom Merle-től, de eddig bejövős! :-) Sajnos a könyvtári könyveimmel nem haladok túl jól, szóval nem szabad majd elfelejtenem meghosszabbítani őket december 15-én. :-)


        Na és ami a beszerzéseket illeti, ebben a hónapban négy könyvet vásároltam, mindegyiket akció keretében. Rejtő Jenő A három testőr Afrikában című könyvére egy vegyeskereskedésben leltem rá mindössze 499 Ft-ért. A másik három könyvet az Alexandra-ban vásároltam, ahol most éppen, a mai nappal bezárólag kettőt fizet, hármat vihet akció van. Így vásároltam meg Robert Merle Védett férfiak, Avery Corman Kramer kontra Kramer illetve Christos Tsiolkas A pofon című regényét - utóbbit ingyen, az akciónak köszönhetően.


      Reméljük a december sem lesz kevésbé gazdag könyvekben...


   
Többiek novembere: KatacitaPupillaTheodoraTekla


6 megjegyzés:

  1. Majd érdekelne a Kontrollos bejegyzés! Tényleg nehéz megfogalmazni, hogy mi is volt abban a kötetben, mégis valahogy lekötött, mert valami beteg módon olvasmányosnak éreztem. :)
    Ó, a Kékszeműfiút sajnálom, de remélem csak átmeneti a megakadás. :) :) Jövőre mindenképp szeretném én is elolvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemsokára elkészül a poszt. :-) Igen, amúgy én is olvasmányosnak találtam, főként a kétharmadától, csak peregtek az oldalak.
      A Kékszeműfiú esetében pedig csak ideiglenes megakadás. Egyszerűen van most, ami jobban leköt. De azzal is nemsokára megyek tovább.

      Törlés
  2. Bár nem vagyok oda a hóért, boldogabb lettem volna, hogyha ez a látvány fogad december elsején, mint itt lenn a képen:)
    A Védett férfiaknak olyan jó ez az új borítója, nekem még a régi kék van meg, mindegy, a lényeg, hogy szerintem tök jó könyv, régebben legalábbis tetszett, remélem neked is fog:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a borító nekem is nagyon bejön. :-) Páran már kérdezték is, hogy miféle könyvet olvasok. ;-)

      Törlés
  3. Nagyon remélem, hogy ilyen decemberünk lesz. Én már nagyon várom a havazást, és azt, hogy legyen egy kis nyugim, amikor azt olvasok, amit csak szeretnék. HP maratont én is tervezek, de nekem szerintem jövőre fog tolódni, igaz addig még van 1 hiányzó kötetem, amit be kell szerezzek a házi könyvtáramba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sajnos nincs meg egyik kötet sem, ezért is hallgatom hangoskönyvként. De tervben van, hogy beszerezzem, méghozzá ha lehet, angol nyelven. :-)

      Törlés