2014. szeptember 30., kedd

Szeptemberi összegzés


     Szeptemberben azt hiszem újra sikerült visszaülnöm az olvasás iskolájának padjába a nyári láblógatás után. :-) Ebben a hónapban 6 könyvet olvastam/hallgattam meg illetve 3 most is folyamatban van. És elég sok blogbejegyzés is született szeptemberben. Bár így is van elmaradásom... Szegény Jodi Picoult két, általam elolvasott könyvéről, a My sister's keeper-ről és a Storyteller-ről még nem sikerült bejegyzést gyártanom. De csak azért, mert annyi gondolatot feljegyeztem velük kapcsolatban, így nem is tudom, hogyan vágjak bele.
      Na de akkor lássuk az olvasásokat először... Szeptemberben befejeztem Louis Sachar Stanley, a szerencse fia című ifjúsági regényét. Elolvastam továbbá Sabina Berman Én, Én, Én című remekét, Silvia Avallone Acél című művét, mely bekerült a kedvencek közé, valamint Coelho legújabb könyvét, a Házasságtörést. Utóbbi nem ért fel teljesen az elképzeléseimmel, de nem volt rossz. Illetve ahogyan már az előző havi zárásban is írtam, úgy döntöttem, hogy újraolvasom, pontosabban újrahallgatom a Harry Potter sorozatot, melyből kettőt el is fogyasztottam már Kern András fantasztikus tolmácsolásában. Most éppen a sorozat számomra legkedvesebb kötetét, a Harry Potter és az azkabani fogolyt hallgatom. Ezen könyvekről egyébként majd egy összegző posztban tervezek beszámolni, ha meghallgatom, elolvasom mind a hét kötetet. És folyamatban van még emellett Simenon Maigret-je és a Déli Végek trilógia 2. része, a Kontroll.




      Ami a beszerzéseket illeti, ebben is viszonylag aktív voltam. Ahogy azt már a hóeleji soron kívüli beszerzős posztban is írtam, időben, kb. majdnem a végén értesültem az Alexandra akcióról, így sikerült 3 remek könyvet vásárolnom összesen kb 3600 Ft-ért: Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére, Silvia Avallone: Acél, Sabina Berman: Én, Én, Én. Ezekből kettőt már el is olvastam. (Vállveregetés:-) Illetve Coelho-fanként alap volt, hogy megveszem a szerző legfrissebb könyvét, a Házasságtörést, amit szintén elolvastam azóta. És épp az imént rendeltem meg az Alexandra honlapjáról Lois Lowry Emlékek őre és Rachel Joyce Ellopott pillanat című könyveit, melyekről nagyon érdekes, kecsegtető posztokat olvastam több bloggernél is az utóbbi időben. Plusz az Emlékek őrét majd filmben is meg akarom nézni, de ha lehet, csak a könyv elolvasása után. Ezért gyorsan meg is szerzem a kötetet. :-)

Őt is most vettem

      Összességében úgy érzem, jól választottam ebben a hónapban, és csakis jó, sőt remek könyveket sikerült olvasnom. Remélem így lesz ez októberben is. Illetve most, hogy felsoroltam őket, rájöttem, hogy nagyon multinacionális voltam szeptemberben, hiszen olvastam olasz, brazil sőt mexikói írótól is. 







2 megjegyzés:

  1. Az emlékek őrére kíváncsi leszek! :)
    Ó, és Ken Kesey várólistás nálam is.
    Jó kis hónapot zártál, én úgy érzem szeptemberben nagyon keveset olvastam, októberben sokkal többet szeretnék. Most olvasom a Déli Végek harmadik részét, a Fantomfényt, úú, nagyon jó eddig! :)

    VálaszTörlés
  2. A Déli Végek harmadik részére rávetem magam én is, amint átrágtam magam a másodikon. Ráadásul bagoly van a borítóján,a hogy néztem, ami pedig a kedvenc állatom. :-) Szóval rossz nem lehet. :-D

    VálaszTörlés